Booking.com

Službenici Jedinice granične policije Izačić 19.12.2016. godine prilikom izlaska iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prelazu Izačić lišili su slobode N.V. (1964), državljanku BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da je potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog teškog krivičnog djela protiv bezbjednosti saobraćaja. N.V. biće predata nadležnom organu.

Službenici Jedinice granične policije Neum 18.12.2016. zadržali su S.K. (1982), državljanina Crne Gore, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) zbog krivičnih djela „krivotvorenje isprave“ i „ovjeravanje neistinitog sadržaja“. Lice je kontrolisano pri izlasku iz na Međunarodnom graničnom prelazu Neum II i predato službenicima SIPA-e.

Istog na MGP Kamensko prilikom ulaska u lišen je slobode M.M. (1977) jer je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Službenici JGP Izačić predali su državljanina BiH i Republike Hrvatske pripadnicima Sudske policije Kantona 10 Livno.
Službenici Jedinice granične policije 17.12.2016. lišili su slobode bh. državljanina I.S. (1967). Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Gradačcu zbog krivičnog djela „skidanje ili povreda službenog pečata ili znaka“. I.S. predat je službenicima Sudske policije Tuzla.
Na MGP prilikom izlaska iz BiH lišen je slobode državljanin BiH A.Ć. (1980) 17.12.2016. Potraživao ga je Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „nasilje u porodici“. A.Ć. predat je službenicima Sudske policije Odžak.

Vezane objave