Ustajanje ujutru sa osmijehom na licu može, ponekad, stvarno može da bude teško. One koji nisu “jutarnji tip” mrzovoljno raspoloženje mogu da umanje investiranjem u dobar, udoban dušek, kvalitetnim snom i sporim buđenjem.

Isprobajte ove savjete kako bi izbjegli mrki pogled ujutru:

1. Sredite stvari prije spavanja

Par jednostavnih koraka koje odradite prije spavanja može uticati na vaše jutarnje raspoloženje. Stavite čašu vode pored kreveta (ukoliko budite žedni) i spremite odjeću koju ćete nositi sutradan.

Istraživanje je otkrilo da su žene koje su opisale svoj dom kao neuredan, sklone su depresiji, umoru i nervozi. Ako sve sredite prije spavanja, imaćete manje obaveza kad ustanete.

2. Protegnite se

Većina ljudi ustaje previše brzo, čime ne daju svom tijelu dovoljno vremena da se razbudi. Probajte da ležite u krevetu neko vrijeme i protegnite svoje mišiće, zatim polako ustanite i odradite još jednostavnih vježbi rastezanja.

3. Ne žurite u kupatilu

Umjesto da uskočite pod tuš i istuširate se na brzinu običnim sapunom, odvojite malo više vremna za kupanje. Koristite luksuzan gel za tuširanje, mlijeko za telo i nabavite mekane peškire. Pustite neku muziku pogodnu za nježno buđenje.

4. Jedite, čak i ako niste gladni

Napravite vrlo ukusno, što vam podigne energiju. Ako možete da jedete rano ujutru, isprobajte tečni doručak kao što je frape ili vegeterijanski sok sa sastojcima koji podižu raspoloženje.

5. Isplanirajte zabavno za kasnije

Ako ostalo ne pomogne, imati što čekate cijelog da se dogodi, pomoćiće vam da popravite jurtarnje rasopoloženje. Planirajte da napravite omiljeno jelo za večeru, organizujte kafu sa prijateljem ili pošaljite seksi poruku svom partneru.

(B92)

Vezane objave