PETROVO – Ilija Stjepanović (41) iz Petrova uhapšen je zbog sumnje da je pijan napao saobraćajnog policajca i povrijedio ga, saznaje „Glas Srpske“.

Stjepanović je osumnjičen da je vozilom vukao policajca nekih 100 metara od mjesta gdje je zaustavljen i kontrolisan.

Iz Policijske uprave saopštili su, navodeći inicijale osumnjičenog, da je on kontrolisan u srijedu oko 21.55 časova u Karanovcu kod Petrova.

– Službenici Policijske stanice Petrovo na regionalnom putu su kontrolisali saobraćaj, te zaustavili vozilo kojim je upravljao I. S. Nakon što je utvrđeno da vozilom upravlja sa 1,94 promila alkohola u krvi, saopšteno mu je da je uhapšen – saopšteno je iz policije.

Izvor blizak istrazi kaže da je osumnjičeni u tom momentu odgurnuo policajca, te stisnuo gas i počeo da bježi.

– Policajac je, vidjevši da Stjepanović pokušava da pobjegne, rukom uhvatio njegovo rame ili prozor i tako ga je pokušavao zaustaviti.Nije uspio, a osumnjičeni ga je vukao automobilom nekih 100 metara – kaže naš izvor.

Dodaje da je počinilac ipak savladan i uhapšen, te da je policajac zadobio lakše povrede koje su mu konstatovane u Domu zdravlja „Ozren“ u Petrovu.

O svemu je obaviješteno nadležno Okružno Doboj, a osumnjičenom se na teret stavlja krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Vezane objave