Draganu Markoviću (66) iz Radoševa kod Arilja, koji je 16. aprila ove godine u porodičnoj kući ubio svoju majku Slobodanku Marković (94), danas je pred Višim sudom u Užicu izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.Kako je utvrdio sud, Marković je kobnog dana, pod dejstvom alkohola, majci naneo 17 udaraca rukama, nogama i nepoznatim črvstim predmetom, po glavi, leđima i grudima, usled čega je starica preminula.

Ubica, inače psihički bolesnik, potom je srodnicima javio da mu je majka umrla prirodnom smrću, ali satima nikome nije dozvoljavao da uđe u kuću u kojoj je ležala mrtva Slobodanka.

Kada je Dragova snaja ipak krenula u kuću, on joj je udario šamar zbog čega je ona pozvala policiju.

Patrola koja je ubrzo došla po njenoj prijavi zatekla je mrtvu ženu sa povredama glave posle čega je obavešteno Više tužilaštvo u Užicu koje je naložilo obdukciju.Izveštaj odbucenta pokazao je da su Slobodanki polomljena rebra, da ima povrede grudnog koša, nagnječenje bubrega, posle čega je potvrđena sumnja da je ubijena.

Meštani Radoševa pričali su tada da je Slobodan Marković više puta pre ubistva fizički maltretirao majku, a pre nekoliko godina starica se od svog sina koji ju je tukao spasila skokom kroz prozor iz kuće u dvorište.

Nepuna dva mesca pre zločina Slobodanka se vratila sinu, a nedelje pre toga, plašeći se od Slobodana, živela je u obližnjem kućerku bez vode i struje.

U pshijatrijskoj ustanovi Dragan Marković će, po rešenju suda, boraviti dok postoji potreba za lečenjem.