Pjevač Šaban Šaulić u nedjelju, 17. februara, preminuo je nakon saobraćajne nesreće u Njemačkoj, a protiv njemačkog državljanina koji je učestvovao u udesu podnesena je prijava za ubistvo dvije osobe, prenosi Kurir.rs.

Šaban Šaulić je u saobraćajnoj nesreći poginuo u Njemačkoj vraćajući se sa svog posljednjeg nastupa. Automobil u se vozio udario je drugi, kojim je upravljao njemački državljanin, koji je bio pod dejstvom alkohola, a tamošnja policija saopšzila je danas da je preminuo i Mirsad Kerić (43), vozač automobila u je život jučer izgubio Šaban. – Protiv vozača koji je vozio automobil koji se zakucao u onaj u je bio Šaulić podnesena je službena krivična prijava – istakao je izvor upućen u zvaničnu istragu, pa dodao:

– Tereti se za ubistvo jer su preminule dvije osobe. Državni je preuzeo slučaj.

Podsjetimo, Šaban je helikopterom je dopremljen do bolnice. Porodica je pričala s doktoricom koja ga je reanimirala, a imao je maskimalni tretman kada je medicinska pomoć u pitanju.

To je jedna od najboljih bolnica u ovom dijelu Njemačke u koju je prebačen. Ta srčana aorta je bila smrtonosna i reanimacija je trajala dva i po sata. Nažalost, Šaban Šaulić nije preživio.

Vezane objave