PITATE SE DA LI MU SE SVIĐATE: Ako vas gleda u ovaj deo tela, ostaćete samo prijatelji!

236

Pitate se da li se sviđate nekome? Novo istraživanje tvrdi da postoji jednostavan kako da to otkrijete bez da vam ta osoba kaže i reč

Naučnici sa koledža Velsli i Univerziteta u Kanzasu napravili su zajedničko istraživanje u kojem su da ako muškarac ženu samo u lice, ne doživljava je na romantičan način. S druge strane, ako se muškarčev pogled spustio na grudi ili predeo butina, to je bio znak da je muškarcu žena privlačna.

Cilj istraživanja bio je kako znati je li neko nekome privlačan pa ako vas neko samo u lice to ne znači nužno da se toj osobi uopšte ne sviđate, već da vas samo ne doživljava na seksualni način.

U istraživanju je učestvovalo 105 studenata od kojih se tražilo da pogledaju fotografije žena i muškaraca te da odgovore da li žele sa osobom s fotografije samo prijateljstvo ili ljubavnu vezu.

Naučnici su zatim pratili pokrete njihovih očiju te su potvrdili raniju teoriju da muškarci spuštanjem pogleda na grudi i bedra žene zapravo procenjuju njene reproduktivne sposobnosti, što ima veze sa evolucijom.

Vezane objave