12741 Gdfgdf F

TRIDESETŠESTOGODIŠNjA medicinska sestra, Dragana Loncović iz Pljevalja preminula je u Kliničkom centru u Podgorici od posledica korona virusa.Ona je, od pljevaljskih medecinskih radnika, druga žrtva opakog virusa. Predhodno od korona virusao preminuo primarijus doktor Miloje Jestrović, dok je takođe predhodno od zaraze COVID19 preminuo i pravnik ove zdrastvene ustanove Rajko Živković.

Loncovićeva je obolela od korona virusa pre desetak dana. Zbog izuzetno lošeg zdravstvenog stanja prevezena je u Brezovik, a potom i u Klinički centar u Podgorici.
Dragana je u pljevaljskoj bolnici radila sa pacijentima obolelim od korona virusa gde se najverovatnije i zarazila.
Draganu Loncović će Pljevljaci pamtiti kao izuzetno požrtvovanu medicinsku sestru za svakog pacijenta, uvek hrabru, odlučnu i spremnu da pomogne, pa čak i onima koji nisu bili u mogućnosti da borave u bolnici. Isticala se i humanitarnim radom i pomoći sveštenstvu Manastira Svete Trojice u Pljevljima oko rešavanja zdravstvenih problema.Posebno će biti zapamćeno njeno žrtvovanje za igumaniju manastira Dubočice, mati Magdalinu. Tokom bolovanja monahinje, koja se upokojila početkom godine, Dragana je neprekidno brinula o njoj pružajući medicinsku i svaku drugu pomoć. Da je uvek bila na usluzi pacijentima govori i podatak da se na početku izbijanja epidemije dobrovoljno prijavila da radi sa obolelim pacijentima od korona virusa.Dragana je zvaršila višu medicinsku školu a dugo godina, iako veoma mlada, radila je kao glavna medicinska sestra na Internom odelenju pljevaljske bolnice.Pored obaveza u Opštoj bolnici Pljevlja radila i kao predavač u Srednjoj stručnoj školi u Pljevljima.

Prema nezvaničnim informacijama u pljevaljskoj Bolnici broj obolelih medecinskih radnika od korona virusa se uvećava iz dana u dan.

Prema pisanju portala „PV svitanje“ od 47 obolelih pacijenata u pljevaljskoj opštini oko deset lica su medecinski radnici. Prema istom izvoru među obolelim se nalaze medcinske sestre sa hirurgije, internog odelenja, dijalize, a ima i obolelih vozača.

Među obolelim nema još uvek lekara, ali kako se korona virus širi ne treba isključiti da će se među obolelim vrlo brzo naći i lekari.

Vezane objave