2148423 Wdrfq23 Ls

Poslije objave načelnika Generalštaba da pripadnici vojske nemaju šta da traže na molebanima, oficir Zdravko Kasalica poručio da će u nedjelju biti na litiji.
Samo nekoliko sati poslije poruke načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Dragutina Dakića da u vojsci nema mjesta za onoga ko misli da treba da brani crkvu od zakona, oficir Zdravko Kasalica, predsjednik Sindikata odbrane i Vojske Crne Gore, objavio je na svom Fejsbuku poruku da ide na litiju u nedjelju!

Kasalica, koji je bukvalno preko noći postao simbol herojstva i čojstva i junaštva, zbog vojne procedure nije mogao da da izjavu i objasni da li bi zbog svoje odluke mogao da snosi posljedice. Njegov prijatelj, s kojim smo stupili u kontakt, kaže da je riječ o hrabrom čovjeku koji se ne boji eventualnih sankcija.

Vidimo se na litiji

– Pozdrav za narod moj i prijatelje. Vidimo se u nedjelju, ako bog da – napisao je na Fejsbuku Kasalica samo nekoliko sati nakon izjave načelnika Generalštaba Dakića.

Prijatelj ovog crnogorskog oficira kaže da je riječ o čovjeku koji je uvijek stajao iza svojih odluka i da ga ne čudi njegov potez. Međutim, pored uzavrele atmosfere u ovoj državi, kao i eksplicitne poruke prvog čovjeka Generalštaba, očekivano je da bi ovakvo ponašanje moglo da bude sankcionisano. Ni to ga, dodaje Kasaličin prijatelj, ne plaši.

– Čim je Zdravko postavio poruku na Fejsbuku, odmah sam ga pozvao. Čestitao sam mu za to što je napisao i pričali smo o mogućim reakcijama. Rekao mi je: „Kakav bih ja bio vojnik da se plašim sankcija ili osvete. Nisam se plašio 1999, a kamoli danas da se plašim“ – kaže jedan od Kasaličinih prijatelja, koji je insistirao na anonimnosti.

Poruka ovog oficira je odmah završila na gotovo svim sajtovima, svi pričaju o njemu, ali on ne misli, ističe njegov prijatelj, da je nekakav heroj.

Vezane objave