POČELA HAJKA NA SRBE U ORUŽANIM SNAGAM BiH!

708
Booking.com

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Sanja Vulić osudila je nezainteresovanost zvaničnih institucija da sankcionišu odgovorne i rasvetle slučaj u kojem anonimni Fejsbuk profil pod nazivom „Vojna pravda“ već nekoliko dana sprovodi hajku na vojnike srpske nacionalnosti zaposlene u Oružanim snagama

Vulićeva je izrazila zabrinutost da u tom slučaju imaju uticaj i paralelne obaveštajne strukture koje deluju u BiH, s obzirom da se, kako je kazala, vršlja po privatnim profilima i dosijeima radnika. “Postavljam pitanje javnosti – da su u pitanju Bošnjaci koji rade u zajedničkim institucijama i da je neko napravio profil i da njih proziva, koliko bi se organizacija oglasilo, to osudilo, i u kom roku bi taj koji to uradi bio uhapšen i procesuiran?”, navela je Vulićeva.

Ona je ocenila da je ovaj slučaj još jedna potvrda da su Srbi meta i da nisu zaštićeni od institucija i nadležnih organa i da se, kada postoji srpski problem, može čekati, dok se bošnjački problemi odmah rešavaju.

“Svim ti Bošnjacima koji pozivaju na odmazdu nad Srbima u 21. veku poručujem da bez Srba u zajedničkim institucijama i bez Republike Srpske nema ni zajedničkih institucija, a samim tim ni BiH”, istakla je Vulićeva. Ona je napomenula da dejtonska jasno definiše prava svih naroda u BiH.

“Stoga, nemojte nas omalovažavati, nemojte nam oduzimati naša prava. Nećete nas uplašiti. Nećete nas oterati. Želite li BiH, možete je imati samo u okviru Dejtona i na način da svi narodi imaju svoja prava i da Republika Srpska i njeni predstavnici imaju svoja u zajedničkim organima, kojih je i onako minoran broj, ali budete li nas provocirali tražićemo po Ustavu sve i jedno mesto”, kazala je Vulićeva.

Kako navodi RTRS, anonimni Fejsbuk profil pod nazivom „Vojna pravda“ proteklih nekoliko dana sprovodi etiketiranje vojnika zaposlenih u Oružanim snagama koji su srpske nacionalnosti.

Lice koje upravlja ovim profilom poziva sve svoje Fejsbuk pratioce da mu šalju fotografije – snimke ekrana svojih prijatelja Srba na Fejsbuku, posebno onih koji su zaposleni u Oružanim snagama i njihove lične podatke i privatne fotografije objavljuje u javnosti.
Informer.rs/sputnjik

Vezane objave