Booking.com

Fudbalskim dvomečom mladih selekcija fočanskog Fudbalskog kluba “Sutjeska” i Fudbalske sekcije “Bambi” pri Sokolskom društvu “Soko” iz Višegrada, u Foči je počelo dvodnevno obilježavanje tolerancije.
Manifestaciju su organizovali kancelarija OEBS-a u Foči i Koalicija “Tolerantni”, koju čini više fočanskih udruženja građana i nevladinih organizacija, a program će biti nastavljen sutra svečanom akademijom na kojoj će prvi put biti uručena godišnja nagrada za toleranciju.

Predsjednik fočanskog Omladinskog pokreta Mladen Mandić je da je cilj manifestacije da istakne da je tolerancija veoma bitna u jednom društvu.

“Tačno prije godinu posadili smo na omladinskom izletištu drveće, šaljući tako poruku da bi trebalo da budemo toleranti i prema prirodi, a ove godine pokrećemo inicijativu da opština Foča uvrsti godišnju nagradu za toleranciju u program dodjele opštinskih priznanja”, naveo je Mandić.

Trener u Fudbalskom klubu “Sutjeska” Duško Rašević naglasio je da se djeca u ovom klubu od malih nogu uče toleranciji, poštovanju i uvažavanju bogatstva različitosti kultura.

“Tolerancija je vrlina koja doprinosi mijenjanju kulture rata u kulturu mira”, dodao je Rašević.

Predsjednik Fudbalske sekcije “Bambi” iz Višegrada Aleksandar Govedarica je da su djeca još jednom poslala poruku saradnje i drugarstva.

Svečana akademija povodom tolerancije biće održana sutra u Gradskom pozorištu u 14.00 časova.

Prethodno će u Muzeju Stare Hercegovine biti izloženi likovni i literarni radovi učenika dvije fočanske osnovne škole.

Vezane objave