Screenshot 2020 03 19 Počelo Postavljanje šatora Na Granici Gdje će U 14 Dnevni Karantin Biti Smješteni Oni Koju Ulaze U Bih
Booking.com

Na Graničnim prijelazima u Bosni i Hercegovini danas je počelo postavljanje koji će se koristiti za 14-dnevnu karantinu građana koji budu ulazili u našu državu, a jedan od njih je i GP Gradiška gdje su vojnici OSBiH angažovani od jutarnjih sati.
Šatori za 14-dnevni karantin putnika koji budu ulazili u Bosnu i Hercegovinu iz zemalja koje su pogođene koronavirusom smješten je na lokaciji bivšeg carinskog terminala koji posjeduje svu potrebnu infrastrukturu za prijem i boravak koje budu pristizale iz inostranstva.Carinski terminal ima odvojene ulaze i izlaze te sve potrebne uslove za higijenu, kao i zgradu koja se nalazi u sklopu terminala koja s videonadzornim sistemom pokriva ovu lokaciju.
Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine do sada su izvršili montažu četiri šatora kojeg oblažu i aluminijskim prekrivačem, ali sama činjenica da se šatori nalaze pod otvorenim nebom ne ulijeva nadu da će boravak u istim biti ugodan.

Svako ko bude karantinu neće moći napustiti lokaciju bivšeg carinskog terminala, a osim postavljanja šatora pripadnici OS će postaviti i krevete, izvršiti dezinfekciju te će fizički osiguravati objekat. Sve ostale zadatke obavljat će Republički štab za vanredne situacije i Vlada Republike Srpske.Osim u Gradišci koja može primiti 200 , šatori će biti postavljeni i na GP Izačić (100 ), GP Bijača (100 ), GP (100 ), GP Rača (50 ), GP Šepak (50 ), GP Vardište (50 ) i GP Klobuk (20 ).

Vezane objave