Na Zlatiboru je počeo dvodnevni 45. Sabor trubača sa smotrom narodnog stvaralaštva koji se ove godine održava na Kraljevom trgu, a organizatori su najavili bogat kulturno-umetnički program.

Prvog dana manifestacije na bini Kraljevog trga nastupili su KUD “Zlatibor”, frulaš Aco Marković iz Sirogojna, harmonikaš Milivoje Stanić iz Užica, pevačka grupa „ Šljivovica“ iz Šljivovice i pevačka grupa „Raspevani Zlatibor“ iz Rožanstva, prošlogodišnji pobednik zlatiborskog Sabora, duvački orkestar Marka Gligorijevića iz Bajine Bašte, a koncert će održati i pevač Nemanja Stevanović.

Glavni saborski dan je danas, a program će početi trubačkom “budilicom” od 8 časova kada će svi orkestri “buditi“ zvucima trube goste i meštane Zlatibora i Čajetine.

Svečani defile duvačkih orkestara počeće u 18 časova, a sat kasnije takmičenje trubačkih sastava zapadne Srbije “Zlatibore,moj zeleni bore”, koje je i predtakmičenje za Dragačevski sabor u Guči.

U revijalnom delu programa nastupiće orkestri “Braće Ilić” iz Požege i Miroslava Ðunisijevića iz Arilja.

Ovogodišnji Sabor trubač zatvoriće pevač Benjamin Salković, poznatiji kao Beca Fantastik.

Manifestaciju organizuje Sportski centar Čajetina pod pokroviteljstvom opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor.