Booking.com

U organizaciji Veslačkog saveza Srbije i Veslačkog saveza Republike Srpske počeo je veslački maraton od Višegrada do Bajine Bašte, s ciljem promocije veslačkog sporta.
Selektor Veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić rekao je da je u okviru ovog maratona održan javni čas u veslanju, s ciljem da Veslački centar koji je napravljen u Sasama kod Višegrada počne sa punim radom.

“Olimpijci Veslačkog saveza Srbije Miloš Vasić i Nenad Beđik i juniorski četverac, koji je drugoplasirani na prvenstvu Evrope, zaveslaće maratonsku trku i ovo će biti najduža trka u veslačkom sportu”, istakao je Ilić.

On je izrazio očekivanje da će ovo postati tradicionalna veslačka trka, sa još većim brojem čamaca i reprezentativaca iz Srbije i regiona.

Ilić je rekao da je izuzetna značajna zato što je njena temperatura, posebno ljeti, pogodna za veslačke treninge. “Sigurno ćemo je maksimalno korisiti”, dodao je Ilić.

Član Veslačke reprezentacije Srbije i učesnik Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru Nenad Beđik rekao je da je cilj ovog veslanja promocija ovog sporta u Republici Srpskoj.

“Drago mi je da je veliko interesovanje djece za naš sport koji je lijep, a ujedno i najzdraviji od svih sportova koji postoje”, dodao je Beđik.

On je istakao da je u veslanju važna volja i izdržljivost jer je težak sport.

Olimpijac Miloš Vasić rekao je da je odrastao blizu rijeke Drine i da je smatra svojom rijekom, kao i to da već ima iskustva sa ovom rijekom.

“Naš izazov je da veslamo od Višegrada do Bajine Bašte i mislim da ćemo uspjeti da izveslamo i prevaziđemo sve da bi stigli do cilja”, dodao je Vasić.

Povodom organizovanja Balkanskog šampionata u veslanju, koje je održano 2014. godine u Višegradu, izgrađen je Veslački centar na obali Drine, a najveći doprinos realizaciji ovog projekta dao je Emir Kusturica.

Vezane objave