Policija je u naselju Zlatica, gde je naslikan mural- trobojka, intervenisala u subotu veče, pokušavajući da rastera mladiće i decu koji su bili tu okupljeni

Policija je u naselju Zlatica u Podgorice, gde je naslikan mural- trobojka, intervenisala u subotu veče, pokušavajući da rastera mladiće i decu koji su bili tu okupljeni i čuvali trobojku od skrnavljenja. Kako ih nisu rasterali prvo su bacila suzavac na mirne građane, kazao nam je jedan od mladića, koji o svemu obaveštavaju javnost prenosima na fejsbuk profilima.

Ubrzo je Policija intervenisala i šok bombama! Na to su oko 21.10 časova građani uzvratili kamenicama na atak policije! Građani se okupljaju u sve većem broju i preti opasnost od sukoba većih razmera…

Brutalna intervencija policije verovatno je usledila posle reakcija javnosti i ismevanja policajaca, koje su mladići hladno odstranili sa mesta na kome su oslikavali mural, pozIvajući se na zakonske odredbe koje im omogućavaau da to čine, jer je reč o crnogorskoj zastavi iz vremena kralja Nikole.

Policija je okupljenima prethodno izdala naređenje da se raziđu, a građani su formirali “živi zid” oko murala, prenose podgoričke “Vijesti”.

List navodi i da je jedan mladić povređen.

Na Zlatici je prisutan veliki broj policajaca, kao i više komunalnih policajaca, koji su došli kako bi prekrecili oslikanu zastavu.

Okupljeni su nosili i transparent sa natpisom “Džaba hapsite, džaba sudite, pravoslavlju ne možete da naudite”.

Milova policija, podsetimo, nije reagovala kada je za sada nepoznati primitivac urinirao po srpskoj zastavi! Štaviše!