Booking.com

Tužitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv:

-Javorac Zorana, zv. „Jaza“ i „Grof“, rođenog 1976. godine u Banja Luci, osnivatelj i odgovorna u poduzeću „ZOKI PROM-EX“ d.o.o. Laktaši.

Optuženi se tereti da je tijekom 2005. godine, kao osnivatelj i odgovorna navedenog poduzeća, otvorio transakcijske račune u 6 komercijalnih banaka, u namjeri da preko ovih računa vrši legalizaciju nezakonito stečenog pravnih subjekata, a koji je poticao od prodaje robe za gotovinu izbjegavanjem plaćanja poreza na promet, kako bi se tako stečen ovim subjektima vratio u redovite tijekove njihovog poslovanja.

Optuženi se tereti da je od njemu poznatih preuzimao novac većeg broja pravnih subjekata sa područja Bosne i Hercegovine i taj novac, u ukupnom iznosu od 1.536.863,43 konvertibilnih maraka, koji je preuzeo i za koji je znao da je stečen vanžiralnim poslovanjem i utajom poreza na promet, uplaćivao, uz odgovarajuće uplatnice, koje je potpisivao kao ovlašteno lice pravnog lica „ZOKI PROM-EX“ d.o.o. Laktaš.

Navedeni novac je fiktivno uplaćivan kao „polog pazara“ na račune pravne osobe „ZOKI PROM-EX“ d.o.o. Laktaši i odmah isti, po polaganju, putem naloga kao uplata avansa ili uplata za robu transferirao na račune 31 pravne osobe.

Vezane objave