Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga, policijski službenici Policijske uprave su danas na Trgu Kralja Petra I u Foči, vršili podjelu letaka pod nazivom „Odupri se virtuelnim izazovima “.
Promotivni materijal podijeljen je i studentima na Medicinskom fakulteta u Foči, Istočno Sarajevo, dok su na institucijama kao što su Bolnica, Dom zdravlja, Centar za socijalno zdravlje, škole kao i drugim postavljeni posteri sa sloganom „Odupri se virtuelnim izazovima“. Cilj ove aktivnosti jeste da se podigne svijest građana o štetnosti upotrebe opojnih droga, da se ukaže roditeljima šta da rade ukoliko otkriju da njihovo dijete uzima drogu i slično.
U narednom periodu preduzeće se odgovarajuće mjere i aktivnosti na sprečavanju, otkrivanju i dokumentovanju krivičnih djela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga na području PU Foča.
Takođe je na području i drugih Policijskih stanica, koje su u sastavu naše Uprave, podjelom letaka obilježen Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga, a u toku školske godine u svim osnovnim i srednjim školama kontinuirano i planski se organizuju preventivna predavanja na ovu tematiku.

Vezane objave