Policija u Trebinju podnijela je Okružnom tužilaštvu u ovom gradu izvještaj protiv 23 lica, osumnjičena da su tokom ratnih dejstava planirali i organizovali napad protiv civila srpske nacionalnosti u opštini Konjic i da su počinili genocid.Iz Policijske uprave Trebinje saopšteno je da je izvještaj podnesen protiv lica čiji su inicijali R.H, S.H, M.P, S.K, N.H, Z.Z, Z.A, Š.N, N.B, Z.D, E.Ž, M.D, Lj.Š, Ž.M, S.H, A.I, Ј.D, S.Ć, Ј.G, H.D, Z.M, E.L. i R.D.

– Prijavljena lica osumnjičena su da su u svojstvu odgovornih lica, za područje opštine Konjic, a po predhodnom dogovoru sa nadređenim, u periodu 1992-1995. godine, tokom trajanja ratnih dejstava, sami ili skupa planirali i organizovali sistematičan napad, usmjeren protiv civilnog stanovništva srpske nacionalnosti – navodi se u saopštenju.

Ova lica osumnjičena su da su počinila krivično djelo genocid, krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva i uništavanje kulturnih i istorijskih spomenika.

Izvještaj je podnesen u saradnji sa pripadnicima Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma, Republičkim centrom za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Republike Srpske i Udruženjem žena žrtava rata Republike Srpske