Res 1597747432 Poginuli Profesor Njegova Supruga I Beba Od 4 Mjeseca
Booking.com

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se oko sedam sati dogodila u mjestu Čađavica, u opšini Ribnik, poginuli su Emir Temimović, njegova supruga Ramajana i njihova četvoromjesečna beba.Temimović je bio profesor na Odsjeku za geografiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu.

– Došlo je do sudara kamiona “mercedes i automobila “reno”, pri čemu su smrtno stradala tri osobe. Radi se o supružnicima koji su na mjestu ostali mrtvi, dok je njihova beba prevezena u Dom zdravlja i nažalost ljekari su samo mogli da konstatuju smrt – rekla je Božana Vulin, portparol PU Mrkonjić Grad.Ona je navela da je uviđaj obavio dežurni i saobraćajna policija PS Ribnik. Naloženo je da se uradi obdukcija tijela stradalih, kao i sva potrebna vještačenja kako bi se utvrdio tačan uzrok i okolnosti nesreće.

Vozač automobila u kojem se nalazila beba je iz za sada nepoznatih razloga prešao u suprotnu traku i podletio pod kamion.

– Vozač “renoa” je iznenada skrenuo u stranu i udario u kamion. Nejasno je šta je dovelo do toga, jer je put ravan, nije bilo klizavo, vidljivost je bila dobra. Nikoga nije preticao… Vozio je prema Mrkonjić Gradu kada je iznenada skrenuo u lijevu stranu i podletio pod kamion koji je naišao iz suprotnog pravca – kaže izvor blizak istrazi.

(Avaz)

Vezane objave