Srpski patriota Miloš Stojković iz Koalicije raseljenih sa KiM prekinuo je sramnu tribinu šiptarskih plaćenika u Centru za kulturnu dekontaminaciju poručujući da je Kosovo deo Srbije. Kosovo je srce Srbije, vratite oteto – poručio je između ostalog on u Centru za kulturnu dekontaminaciju. Kako saznajemo, on je nešto kasnije udaljen iz sale uz salvu uvreda osvedočenog srbomrsca Nataše Kandić.

– Sedi, budalo! – na sav glas urlikala je Kandićeva.

Inače, putem video bina na tribinu se uključila Atifete Jahjaha, bivša predsednica lažne države Kosovo, koja je iskoristila priliku koju su joj omogućili organizatori iz Incijative za ljudksa prava i usred Beograda napljuvala Srbiju. Jahjaga je osudila neke samo njoj znane srpske zločine nad Albancima i još jednom ponovila nebulozu da su Albanke silovane tokom rata.

U maniru klasičnih provokatora, ona je odvalila da Srbija nije preuzela odgovornost za zločine.

– Kosovo zahteva pravdu za žrtve nasilja u ratu, a Srbi svojim ponašanjem ometaju nastojanje da se dođe do istine i pravde za žrtve nasilja nad Albankama za rata na Kosovu. Jako je važno da se u Srbiji čuje o tome. Srbija je imala za cilj etnički čisto Kosovo, pa i dan danas negiraju postojanje naše države – lupila je Jahjaga.

Da skandal bude veći, organizatori iz Inicijative za ljudska prava više od 10 puta su joj su izvinili, zbog, kako su ocenili, sramnog ponašanja države da Jahjagi zabrani dolazak u Beograd. Inače, pripadnici pokreta Zavetnici su performans ispred Centra za kulturnu dekontaminaciju, još jednom poručujući da Srbija ne zaboravlja zverske zločina šiptarskih terorista tokom rata 1999. godineNoseći transparent ‘Dobar dan ubicama, laku noć pameti , Kosovo je Srbija’ i fotografije koje pokazuju kontinuitet albanskih zločina nad Srbima na KiM koji traju već sto godina, Zavetnici su još jednom pokazali da se ne mire sa nasilnim pokušajem zamene žrtava i zločinaca.

Vezane objave