Na području koje pokriva Policijska uprava Foča, u periodu od 06.06.2017. do 12.06.2017. godine, vršiće se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, putem radarskog sistema namijenjenog za digitalno snimanje prekršaja prekoračenja brzine, odnosno evidentiranje brzine bez prisustva policijskog službenika i bez zaustavljanja vozila.
Od ukupno 88 saobraćajnih nezgoda, koje su se u periodu od januara do maja tekuće godine dogodile na području ove Uprave, neprilagođena brzina kretanja vozila bila je uzrok u 53,04 % ili u 41 saobraćajnoj nezgodi.
Podsjećamo da mobilni radarski sistem funkcionišeu svim vremenskim uslovima, a poseban efekat postiže u noćnim ,uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila. Takođe, radarski sistem smanjuje i mogućnost korupcije, jer svaki od uređaja ima memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče.
Vozačima koji počine prekršaj evidentiran navedenim radarskim sistemom,obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.
Policijska uprava apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajne propise, naročito one koje se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila.

Vezane objave