Dejan 440x315

Završeno je pokrivanje nove kuće za dječaka Dejana Zorića iz Donjih Agića, kod Novog Grada, u okviru humanitarne akcije koja je pokrenuta krajem prošle godine, potvrdio je član Odbora za izgradnju Aleksandar Janković.

On je naveo da je završena prva faza izgradnje, te da će biti potrebno vrijeme da se zidovi osuše prije nego što se nastave unutrašnji radovi.

“Slijedi oblaganje podova, molerski, keramički radovi, te postavljanje spoljašnje i unutrašnje stolarije, te termoizolacija” – je Janković.

On je istakao da su akciju podržali fizička lica i privrednici iz ove opštine i okruženja i inostranstva.

Prošlog mjeseca Odbor za izgradnju kuće podnio je krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu protiv Mladena Karana zbog sumnje da je pronevjerio dio prikupljenog tokom humanitarne akcije.

Nakon što je organizacioni odbor, uvidom u transakcije na žiro-računu, posumnjao da je Karan pronevjerio 13.200 KM, na računu za izgradnju novog objekta dječaku Dejanu Zoriću ostalo je 36.244 KM, što je dovoljno da se objekat osposobi za useljenje.

“Od kada je akcija vraćena na pravi kolosijek, završeno je cijepanje parcele i darovni ugovor kojim je Borka Zorić iz Donjih Agića poklonila malom Dejanu dio svog zemljišta u površini od 880 metara kvadratnih, što je sasvim dovoljno za izgradnju kuće” – je Janković.

On je naveo da je ugovorom angažovan građevinski preduzetnik Zoran Graonić iz Novog Grada koji je 15. januara započeo izgradnju stambenog objekta dimenzija devet sa osam, prizemlje i potkrovlje.

“Imamo obećanja donatora za opremanje kućanskim aparatima i namještajem” – je Janković.

Akcija za pomoć dječaku Dejanu Zoriću koji sa ocem, djedom i bakom živi u trošnoj kući, pokrenuta je krajem prošle godine, a među onima koji su bili inicijatori da se pomogne i informisali javnost o svemu bio je Mladen Karan.

Vezane objave