Booking.com

Prohodnost svih važnijih puteva u RS je zadovoljavajuća, a frekvencija vozila umjerena.Zbog niskih temperatura tokom noći na dionicama u višim, planinskim predjelima, na prilazu tunelima, te preko mostova i nadvožnjaka vozače upozoravamo na poledicu, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina na moguće odrone zemlje i kamenja na kolovoz.U kotlinama i uz riječne tokove, naročito u ranim jutarnjim časovima moguća je i pojava magle. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo na zakonski obavezno posjedovanje zimske opreme.

Na putevima na kojima su u toku radovi, režim saobraćaja je izmijenjen i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.Zbog radova na bušenju i miniranju terena na magistralnom putu M-5, na dionci Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremene obustave saobraćaja, u trajanju od 5-15 minuta u vremenskom periodu od 09:00 do 10:00 i od 14:00 do 17:00 časova. (Radovi su produženi do 30.10.2017.).

Na magistralnom putu M-18, dionica na Drini-granica /CG (Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. (Rješenje Min. saob. i veza 13.03/345-103-1/15, od 11.12.2015.).

Na graničnim prelazima, trenutno, zadržavanja pri prelasku nisu duža od 15-20 minuta.Izuzetak su GP -Slavonski I Orašje-Županja, gdje I dalje traju radovi na području Hrvatske, zbog čega se saobraća usporeno, uz duža čekanja na prelazak granice, pa vozačima savjetujemo da, po mogućnosti, koriste ostale (najbliže) granične prelaze.

Vezane objave