Nesvakidašnja akcija spasavanja odvijala se u noći između 16. i 17. juna kada je mladić prilikom saobraćajne nesreće upao kolima u kanal pun vode kod Beograda, a tragedija je spriječena zahvaljujući hrabrosti policajca Boška Rašića (36).

Bila je to jedna uobičajena noćna smjena u patroli. Dobili smo poziv da je došlo do sletanja automobila sa kolovoza na putu u Leštanima. Čim smo stigli na mjesto nezgode, zatekli smo građane koji su bili okupljeni, kao i Hitnu pomoć. Oni su nam objasnili da ne mogu uopšte da priđu do vozača jer je zaglavljen u vozilu – priča policajac Rašić, piše Blic.

Nakon što je ugledao zaglavljenog mladića, Boško se bez razmišljanja uputio ka kanalu, a tamo je zatekao vozača u polupotonulom automobilu, dok je voda dalje nadirala. Spazio je polomljen zadnji desni prozor i bez razmišljanja ušao kroz njega.

– Kada sam ušao unutra razmišljao sam šta mogu da mu stavim pod glavu kako se ne bi udavio, jer je voda polako nadolazila kako je automobil tonuo. Tada sam se dosetio da bi to mogao da bude naslon od sjedišta. Mladić je molio za pomoć, a ja sam pokušavao da ga smirim – priča Boško.

Sve se odigralo oko 22 sata, dok su čekali vatrogasce da izvuku vozilo. Otežavajuća okolnost bila je što je prethodnu noć padala jaka kiša i napunila kanal vodom, te ju je bilo više nego uobičajeno.

– Vozač je bio zaglavljen tako da, iako je bio u svjesnom stanju, nije postojao da se sam izvuče iz vozila koje je bilo smrskano. Jedna ruka mu je propala kroz staklo, što je dodatno otežavalo situaciju. Vikao je „molim vas, pomozite mi”, jer mu je voda već ulazila u usta – nastavlja hrabri policajac.

Kako kaže, nije imao dilemu da li će moći da pomogne mladiću.

– Jedino što sam se plašio dok sam bio u automobilu s njim, bilo je da se slučajno vozilo ne zapali. Ipak, pokušavao sam i sebe i njega da smirim – kaže Boško.

Nakon dolaska vatrogasaca, hrabri policajac je uz njihovu pomoć uspio mladića da izvuče iz vozila, gdje ga je preuzela ljekarska ekipa i prevezla u Urgentni centar.

Boško se, inače, već nepunih 18 bavi policijskim poslom, zaposlen je u odjeljenju u Kaluđerici.

Vezane objave