– Žena je trčala preko parkinga i vikala: “Izbode ljude, pomozite nam“, a onda smo ga vidjeli kako nekontrolisano maše nožem i napada ljude. Potrčali smo, nenaoružani, prišli mu iza leđa i uspjeli da ga oborimo na zemlju. Ali, za njih dvoje je bilo kasno.Do tada je uspio da udavi 4-godišnjeg sina i nožem usmrti svoju ženu – pričaju nam komunalni policajci Miloš Nikolić i Igor Milosavljević, koji su se našli na mjestu najkrvavijeg zločina u Srbiji. Zločina u kom je Marko N. zadavio sina, izbo ženu i ranio nekoliko ljudi u Centru za socijalni rad Rakovica.

Kada ih pitamo da li se osjećaju kao heroji, skromno nam odgovaraju da bi to svako uradio. Njihove ruke su izgrebane, a možda i zasječene nožem.

Kažu da se ne sjećaju. Ispod noktiju krv ubice koja ne može da se spere, a u sjećanju prizori koji neće izblijediti nikad.

Niko ne zna šta je tačno dovelo do dvostrukog ubistva, ali kako saznajemo, supružnici su se prvo posvađali u Centru za socijalni rad, da bi Marko N. nasrnuo na njihovog sina.

– Kada ga je udavio, tresnuo ga je o pod, a onda se pesnicama obrušio na ženu. Pokušala je da pobjegne, ali je stigao na parkingu i nasmrt izbo – kaže nam izvor iz istrage.

Baš u tom trenutku, dvojica pripadnika Komunalne policije bili su u blizini na pauzi. Odjednom su čuli povike unezverene žene, vjerovatno jedne od radnica Centra za socijalni rad, a i ugledali kako maše nožem.

– Nismo imali ni pendreke kod sebe, samo smo potrčali. Prišli smo mu s leđa dok je on nožem mahao prema muškarcu koji je pokušavao da ga savlada. Zamahnuo je u tom trenutku prema njemu, ali je sam sebi rasjekao arteriju na lijevoj ruci. Oborili smo ga na zemlju, i ja sam mu rukom začepio arteriju da ne iskrvari nasmrt – priča nam, i dalje vidno potresen, Igor Milosavljević.

Krv ubice pokušavao je cijelu noć da spere s ruke, ali nije uspio.

Marko N. se otimao, gunđao. Iako su ga oba policajca pritisla, uspijevao je nekom nadljudskom snagom da ih odiže od zemlje.

– Čuo sam ga kako priča: “Sve su mi to one smjestile, ona i njene drugarice. Već četiri godine pokušavaju…“ A onda je pomenuo i dijete, ali gunđao je i nisam razumio šta – prisjeća se Milosavljević.

Kada su uspjeli da ga savladaju, pogledali su oko sebe i vidjeli beživotno tijelo žene na parkingu, a poslije nekoliko sekundi i prizor koji im se, kako nam kažu, urezao zauvijek u sjećanje.

– Neka žena je iznosila dijete iz zgrade. Držala ga je u naručju, a ono je bilo bez svijesti, modro, znojavo, i pjena mu je izlazila na usta. Jeziv prizor – priča Miloš Nikolić.

Hitna pomoć je stigla ubrzo i počela je reanimacija koja je trajala više od pola sata. Tijelo dečaka bilo je na zemlji, samo 5-6 metara od oca koji ga je usmrtio. I dok se nekoliko ekipa Hitne pomoći mučilo da mu oživi sina, on kao otac nije odreagovao nijedne sekunde.

(Telegraf.rs)

Vezane objave