Booking.com

Veće plate, isplata naknada koje im se duguju i iz prošle i iz ove godine, više para u budžetu za 2017. i sastanak sa ministrom – glavni su zahtjevi Sindikata unutrašnjih poslova RS poslije sjednice republičkog odbora. U suprotnom, poručuju, spremni su za sve vidove sindikalne borbu.

“Mi jedino što očekujemo od nadležnih institucija, jeste samo da iskažu onaj stepen odgovornosti i ozbiljnosti u postupanju, koji iskazuje sindiakt policije. Prema tome, hoću da vam kažem, ako smo do sad na ovaj način radili. Molim vas, vrlo dobro znate da ćemo nastaviti raditi i dalje i da ćemo pri tome koristiti sve ono što nam dozvoljava. Sindikat policije neće biti neko ko krši , ali zakonske mogućnosti su više nego široke”, izjavila je Anica Jondić, predsjednik Sindikata radnika unutrašnjih poslova RS.

Cijena rada od 100 maraka na snazi je već deset godina, a plavcima resorno ministarstvo duguje oko četiri i po miliona maraka za prevoz i naknade za smrt člana porodice, bolest i invalidnost. Vrijeme je, kažu, da njihov rad bude vrednovan kako zaslužuju.

“Budžetski zahtjev MUP-a RS za ovu stavku za 2017. godinu iznosi pet i po miliona, i iznos od pet i po miliona je iznos koji je utvrđen na bazi zakona i odredaba posebnog kolektivnog ugovora. Dakle, vrlo argumentovan, vrlo zakonit”, istakla je Jondić.
“Oni ljudi koji putuju i koji po zakonu imaju pravo na naknadu za prevoz imaju neki trošak. Neisplatom prevoza, oni te troškove namiruju iz postojećih plata, jer za ovaj period o kome smo govorili sad samo plata i ništa drugo. Znači ni jedna druga naknada nije isplaćivana od aprila na ovamo, tri prevoza iz prošle godine i četiri naknade za sve ostalo”, je Petko Jevđenić, Sindikalna organizacija CJB Doboj.

Ministar Lukač je na službenom putu, a na naše pozive i poruke nije odgovarao. Iz njegovog kabineta, u najkraćem mogućem saopštenju, poručuju da su otvoreni za razgovor i da im je prioritet ispalta dugovanja. Sindikalci poručuju da do 20. decembra očekuju poziv u Lukačev kabinet. Sudeći prema njihovim današnjim istupima, neće mu biti lako.

Vezane objave