Članovi Udruženja drvoprerađivača opštine i još šest opština Sarajevsko-romanijske i gornjodrinske regije započeli su danas najavljeni protest, javlja reporter N1 televizije.

Predstavnici drvoprerađivača prošle su sedmice na Sokocu održali protestno okupljanje kojim su iskazali nezadovoljstvo zbog odluke Javnog preduzeća “Šume Srpske” da na mjesto direktora Šumskog gazdinstva “Romanija” postave Rajka Bulajića.

On je i ranije bio direktor ovog gazdinstva, a radnici tvrde da je, nakon odlaska, ostavio od 4,5 miliona KM.

Bulajić je juče saopštio da povlači kandidaturu “isključivo iz političkih razloga”, međutim, predstavnici drvoprerađivača od protesta ne odustaju.

SNSD je otkazao planirani miting podrške, saopšteno je iz Opštinskog odbora ove stranke. Opštinski odbor SNSD-a i odbornici ove stranke daju podršku Jovanu Golijanu za izbor na mjesto vršioca dužnosti direktora tog šumskog gazdinstva.Opština zatražila je od Javnog preduzeća “Šume Srpske” da na mjesto direktora Šumskog gazdinstva “Romanija” imenuje direktora koji će sarađivati sa lokalnim drvoprerađivačima jer su oni nosioci privrednog razvoja opštine .Direktor “Šuma Republike Srpske” Risto Marić izjavio je prošle sedmice da su “Šume Srpske” raspisale konkurs za direktore šumskih gazdinstava, među kojima je “Romanija” Sokolac.

Inače, na ulicama Sokoca se nalazi veliki broj pripadnika policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a najviše ih ima na mjestu okupljanja.Drvoprerađivači su sa više od 30 kamiona na kratko bili blokirali ulaz u Sokolac, a svuda su pristni plakati na kojima piše ‘Stop kriminalu’.

Također, nakon okupljanja, drvoprerađivači će iznijeti svoje zahtjeve koje će uputiti Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Javnom preduzeću “Šume Srpske”.

Vezane objave