– Na Jahorini su danas pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije MUP-a Srpske i Jedinice žandarmerije Istočno Sarajevo izveli vježbu sprečavanja upada terorističke grupe koja ima namjeru da izvrši teroristički napad na Olimpijski centar “Jahorina”.Taktičko-pokaznu vježbu organizovalo je Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, u prisustvu ministra Dragana Lukača i direktora Policije Siniše Кostreševića.

Tokom vježbe učestvovala su i četiri multifunkcionalna oklopna vozila “despot” i helikopteri Helikopterske jedinice ovog ministarstva.

Lukač je da su danas održane dvije vježbe – na Jahorini i u Mrkonjić Gradu.

“Preduzete aktivnosti tokom vježbe realizovane su veoma uspješno, što pokazuje da bi pripadnici policije postupili na isti i u stvarnim situacijama koje bi zahtijevale ovakav vid angažovanja”, je Lukač novinarima.On je istakao da se ovim vježbama pokazuje obučenost i opremljenost svih policijskih jedinica MUP-a.

“Jahorina je veliko gradilište i veliki potencijal Republike Srpske. Znamo da na ovom prostoru u zimskom periodu bude i do 6.000 ljudi. To je mali grad koji živi i funkcioniše i zbog toga smo odlučili da ovdje uskoro otvorimo novu stanicu policije kako bi svi turisti bili bezbjedni i uživali na miru”, objasnio je Lukač.

On je istakao da današnja o vježba pokazuje sinergiju svih jedinica MUP-a i odgovora na bilo kakvo ugrožavanje građana Republike Srpske.”Vježba je uspješno izvedena i čestitam svim pripadnicima MUP-a koji su pokazali svoje znanje”, je Lukač.

Pokaznoj vježbi prisustvovali su ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Кošarac, načelnici opština u sastavu grada Istočno Sarajevo, te predstavnici Olimpijskog centra “Jahorina”.

Vezane objave