​SARAJEVO – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona u saradnji s pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije danas su na području Kantona zaplijenili ogromnu količine droge skank, te uhapsili tri osobe.

U zajedničkom saopštenje za javnost Tužilaštva Kantona i Uprave policije MUP-a KS rečeno je da je u planskoj akcija kodnog naziva “Sedlo” od strane policije zaustavljen automobil marke Renault Kangoo na naplatnom mjestu Tarčin Opštna Hadžići, u kojem je pronađeno više od 100 kilograma opojne droge, najvjerovatnije skanka.

“Prilikom pretresa, pored droge, u automobilu je pronađen u različitim valutama, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti u daljnjem krivičnom postupku”, navedeno je u saopštenju.

Slobode su lišene tri osobe, a među njima A.G., vozač automobila Renault Kangoo, potom V.J., suvozač i vozač automobila marke Polo zagrebačkih registarskih oznaka koji je bio u pratnji.

Nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS, osumnjičeni za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, biće predati u nadležnost Tužilaštva KS na daljnje postupanje.

Vezane objave