Vahidin Omerbegović, nekadašnji komandir Policijske stanice u Kalesiji i načelnik Operativnog centra MUP-a TK, policijski službenik Nezir Omerbegović i zaposlenik PS Kalesija Mirsad Hadžić naredni mjesec provesće u istražnom pritvoru Kaznenopopravnog zavoda Tuzla.

Oni su uhapšeni u četvrtak, 14. februara, a nakon kriminalističke obrade u MUP-u TK, predati su u nadležnost Kantonalnog tužilaštva. Omerbegovići i Hadžić uhapšeni su pod sumnjom da su u proteklom periodu počinili više krivičnih djela.

Konkretno, Vahidin Omerbegović je osumnjičen da je tokom obavljanja svih funkcija, u periodu od 2014. do 2019. godine, počinio niz krivičnih djela, a riječ je o zloupotrebi položaja i ovlašćenja, odavanju službene tajne, primanju nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjucajem, primanju dara ili drugog oblika koristi i zlostavljanju u obavljanju službe.

Nezir Omerbegović i Mirsad Hadžić su osumnjičeni da su počinili krivična djela primanja dara ili drugog oblika koristi i falsifikovanja službene isprave.

(Avaz)

Vezane objave