Booking.com

Svetom arhijerejskom liturgijom u Crkvi Presvete Bogorodice na Megdanu i polaganjem cvijeća na spomenik braniocima Republike Srpske, u Višegradu je danas obilježena krsna slava Boračke organizacije, Mitrovdan.
Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Milisav Vasić, čestitajući slavu svim borcima koji su se borili za Republiku Srpsku, je da je ovo prilika za prisjećanje na one koji su dali svoj život za stvaranje Srpske.

“Svake godine obilježavamo krsnu slavu, simbol spajanja srpstva, porodica i boraca, koji će evocirati uspomene”, dodao je Vasić.

On je izrazio očekivanje da će institucije stvorene u Republici Srpskoj naći način i mogućnosti da pomognu nezbrinutim porodicama.

Vasić je da su lomljenju slavskog kolača u Višegradu prisustvovali pobratimi vojne starješine iz Smedereva, Kosovske Mitrovice i borci iz Užica.

Izabrani načelnik opštine Mladen Đurević čestitao je krsnu slavu svim borcima, porodicama poginulih i članovima Boračke organizacije.

“Želim da svaku narednu krsnu slavu proslavimo u miru, ali da nikada ne zaboravimo žrtve iz redova srpskog naroda”, je Đurević.

On je istakao da je krsna slava Boračke organizacije prilika da se oda počast svima koji su život dali za slobodu srpskog naroda.

Šef Kluba Srba u Vijeću naroda Republike Srpske Pero Petrović je da je ovo dan kada se evociraju uspomene na borce koji su svoje živote položili u temelje Srpske.

“Krsnom slavom mi pokazujemo jedinstvo srpskog naroda, i to je ono što da nas ohrabri i da nam da podstrek za dodatni rad da Republika Srpska ima političku, ekonomsku i svaku drugu stabilnost radi opstanka srpskog naroda”, istakao je Petrović.

U odbrambeno-otadžbinskom ratu više od 140 boraca višegradske brigade dalo je život za odbranu grada.

Vezane objave