U Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne danas se očekuje pretežno sunčano vrijeme. U većem dijelu Bosne pretežno oblačno, po kotlinama i magla. Vjetar slab, sjevernog smjera. U noći na subotu vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1 stepen, na jugu zemlje do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4 stepeni, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

U subotu se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno, prolazno i pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni prije podne je izgledna magla ili niska naoblaka. Vjetar slab, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1 stepen, na jugu zemlje do 5 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8 stepeni, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

U nedjelju će prevladavati pretežno oblačno vrijeme u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U večernjim satima slaba kiša u Hercegovini. U većem dijelu Bosne umjereno do pretežno oblačno. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3 stepeni, na jugu zemlje do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stepeni.

Za ponedjeljak se prognozira oblačno vrijeme. Očekuje se prelazak frontalnog poremećaja koji dolazi sa zapada. Uvjetovat će kišu u cijeloj zemlji, na planinama snijeg. U večernjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne slab snijeg i u nizinama. Prije podne će biti jakog juga. Sa dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11 stepeni.

Vezane objave