Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-15 Prijedor – Sanski Most u mjestu Žeger, kao i na regionalnom putu R-460 Ormanica – Gračanica (u mjestu Donje Srnice).

Na magistralnim putevima M-4 Teslić – Kotor-Varoš na prijevoju Borja i M-4 Banja Luka – u mjestu Ramići, zbog odrona saobraća se usporeno, jednom trakom, navodi BIHAMK.

Zbog vode na kolovozu otežano je saobraćanje na magistralnim putevima: M-16.1 Banja Luka – Prnjavor na ulazu u Prnjavor, M-15 Prijedor – Sanski Most u mjestu Čarakovo i M-5 Jajce – Mrkonjić-Grad u mjestu Jezero.

Na pojedinim dionicama veće količine vode na kolovozu usporavaju i otežavaju saobraćanje. Upozorava se i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuje opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Jednom trakom naizmjenično saobraća se u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila, gdje se izvode sanacioni radovi. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su i radovi na sanaciji tunela Ormanica na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik – Orašje, gdje se saobraća također naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima se ne čeka duže od 30 minuta.

Vezane objave