Podstanari u Bijeljini, bez stalnog zaposlenja, svakoga vode borbu kako pružiti njegu, nahraniti i poslati u školu troje djece. Njihova dva sina, Slađan i Rade, imaju izražene posebne potrebe, dok je jedinoj kćerki, petnaestogodišnjoj Božani dijagnostikovano slabljenje vida.

“Kćerka je u teškom stanju. Već tri godine se borimo za nju. Išli smo kod raznih ljekara, čak i do Beograda. Operacija bi mogla da pomogne, ali treba puno para”, kaže Božanina majka Željka.

Slaviša Ćorić, borac Vojske Republike Srpske, 2000. godine porodicu je iz Višegrada doveo u Bijeljinu u potrazi za stalnim zaposlenjem, koje do danas nije pronašao. Jedini stalni prihod u kući je dječiji dodatak od 200 KM, od kojih 140 odlazi na kiriju.

Ponekad nadničenjem, on i supruga, uspiju da obezbijede još nešto novca.

“Izlazim na dnevnicu, kada ima posla, gore na željezničkoj stanici gdje čekamo posao. Kad nas gazde pozovu, idemo da radimo i ne biramo”, ispovijeda se Slaviša.

“Ja perem stepenice, malo radim na pijaci. Operisala sam karcinom, a ponovo treba da operišem tumor. Često mi se desi da padnem u nesvijest dok radim. Tako po nekoliko puta”, otkriva Željka svoju tešku sudbinu.

U nekoliko navrata nadležne institucije pružale su jednokratnu novčanu pomoć, međutim, za liječenje djevojčice neophodna su stalna finansijska sredstva. Trebna im pomoć, kako institucija, tako i šire društvene zajednice.

“Da bih izliječio dijete, da ne bi došla u još težu zdravstvenu situaciju i ostala bez vida, molim sve nadležne institucije i narod koji može da nam pomogne da moje dijete nekako izliječimo”, apeluje Božanin otac Slaviša.

Božana je učenica osmog razreda OŠ “Knez Ivo od Semberije”. Sa samo 20 odsto vida na oba oka sve teže uspijeva da prati školsku nastavu. Kod kuće, još teže, u ljetnoj kuhinji u kojoj odnedavno stanuje njena porodica, nema ni osnovne uslove za život.

“Tužno je kad naveče jedno dijete mora da legne u hodnik, a troje u jednu sobu”, kroz plač priznaje Željka.

Ova porodica treba pomoć.

Kontakt telefon:

+ 387 66/214-635 – Željka Šarić

Devizni račun:

PAVLOVIĆ INTERNATIONAL BANK AD

SLOBOMIR, BIJELJINA, BIH

SWIFT: PAVLBA22

IBAN code: BA39-5542-0300-7070-0176

Željka Šarić

Broj žiro-računa: 554-303-027028-01-48

PAVLOVIĆ INTERNATIONAL BANK AD

Željka Šarić

BN TV

Vezane objave