Porodici Tomović neophodna pomoć

493

U selu Dolovi, 15-ak kilometara od Sokoca, živi porodica Tomović – Mirko i Milena i njihovo troje djece. Do prije živjeli su u staroj porodičnoj kući Mirkovih roditelja, ali je ona izgorjela zbog neispravnih instalacija. Od tada su u neuslovnoj baraci.Počeli su graditi novu kuću, ali Mirko nema stalan posao a od nadničenja ne može zaraditi i da prehrani porodicu i da kupi materijal za kuću.

,,Samo da mi je da završim osnovno na kući da uđem sa djecom da više nisu u ovome. Duva sa svih strana, katastofa”, kaže Mirko i dodaje da mu treba samo krov nad glavom.,,Da mi je to da završim ostalog se ne bojim. Ja mogu zaraditi da prehranim djecu, ženu i sebe. Ljeti baliram i tovarim sijeno, kopam krompir, kopam kanale, cijepam i režem drva, svašta šta god ima. Kada je sezona mogu zaraditi za naš skroman život, ali zimi je bogami teže, nema nigdje”, ističe Mirko.Tomovićima na prvi pogled nedostaje svega. I hrane i odjeće ali oni žele samo pomoć da završe svoju skromnu kuću.

,,Imamo baštu, sve sijemo i od toga najviše živimo. Imamo i koza”, ističe Milenka Tomović i dodaje da im je najpotrebnije da završe kuću koju su počeli graditi.

,,Samo da mi je to da završimo, da djeca imaju kupatilo i sobu”,kaže Milenka i napominje da su joj djeca Bogu hvala zdrava što je najvažnije.I najmlađi Tomovići sanjaju samo o novoj kući. Kažu nisu ni gladni ni žedni. Imaju šta da obuku kada idu u školu, a i dobri su đaci. Stidljivo priznaju da nemaju igračke ali to im, bar tako kažu, i nije najvažnije.

Trinaestogodišnji Rajko igra fudbal i tvrdi da je bolji fudbaler nego učenik.
Osmogodišnja Gorana pomaže mami čuvajući mlađeg brata tromjesečnog Gojka.Krov nad glavom za njih i njihove roditelje bio bi ispunjenje sna. Uzdaju se u dobre, humane ljude da će im pomoći i da neće dozvoliti da još jednu hladnu sokolačku zimu provedu u neuslovnoj baraci.

Kontakte telefon za pomoć Mirko Tomović 066-233-955

Vezane objave