Malena Ajlin Bijesović rođena je sa dijagnozom spina bifida meningomielokoele i potrebna je pomoć dobrih ljudi da ode na liječenje u Tursku.

Prvi dan po rođenju Ajlin je operisala kičmu. Nakon prve operacije, 18. dan dolazi do komplikacije – nastanak sekundarnog meningitisa. Tada joj rade operaciju glave gdje je urađena vanjska ventrikularna drenaža, piše .ba

Pored svega, ova divna bebica ima i displaziju kukova i stopala u ekvinovarusu. Sa godinu i devet mjeseci počinje koristiti kateter. Majka je svaka tri sata kateterizira kako bi je spasila raznih infekcija koje se mogu javiti, jer ona ne može sama izbaciti ni sav urin (dijagnoza Vesica urinaria neurogenes).

Obzirom da djevojčica ne može da hoda, u Bosni i Hercegovini joj se ne daju gotovo nikakve šanse po tom pitanju, dok su doktori u Turskoj optimistični i tvrde da ima šanse da prohoda. Kako bi Ajlin mogla odmah da krene prema Turskoj, Pomozi.ba organizacija je iz svojih nenamjenskih sredstava uplatila 2.700 evra koji su potrebni za pregled, a troškovi operacije, uključujući pregled, put i smještaj, očekuju se da budu oko 20.000 eura.

Na ovaj način možete pomoći:

PayPal: [email protected]

Za uplate iz BiH:

Intesa Sanpaolo Banka

154-180-20085330-48

Za uplate iz inostranstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo Banka

SWIFT CODE:UPBKBA22

IBAN: BA39 1541802008533048

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000

Svrha: Pomoć za Aylin

(.ba)

Vezane objave