Ministar unutrašnjih poslova izjavio je danas u Kragujevcu da je zabrinut zbog velikog broja požara u Pčinjskom okrugu. On je izrazio sumnju da su mnogi od njih podmetnuti.

“Kada u manje do dva sata imate blizu od 40 požara na različitim lokacijama, onda morate da se zabrinete i razmišljate da li je sve to neki prirodni uslov. Ima, naravno, i subjektivnog i objektivnog”, je Vulin i najavio za subotu obilazak Pčinjskog okruga da “vidi šta se ta dešava”. je da je na Zlatiboru požar lokalizovan, na Tari kod Zaovinskog jezera takođe, kao i požar u blizini vojnog repetitora.

Poručio je da su svi požari na našim prostorima pod kontrolom i da mogu da budu sigurni.

“Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a su u ovom trenutku angažovani na pomoći Vladi Severne Makedonije radi obuzdavanja vatrene stihije kod njih. Tamo su angažovana četiri naša helikoptera i 16 naših pripadnika. Ostaćemo koliko je potrebno da pomognemo i građanima Severne Makedonije”, rekao je Vulin.

On je apelovao na sve građane da ne izazivaju nenamerne požare, da se ne ide u šumu sa otvorenim plamenom, da se ne pali strnjika i da se vodi računa i o otpadu koji se ostavlja posle izleta.

Vezane objave