Booking.com

Jelena Jugović-Tuncel, poznato TV lice, modna dizajnerica i jedno od najljepših modela, prije dvije i po godine adresu u Sarajevu je zamijenila Istanbulom. Otvorila nam je vrata svog penthouse-a u živi sa svojim suprugom Metinom Tuncelom.

Odluku o privremenom preseljenju u Istanbul, Jelena Jugović-Tuncel donijela je prije dvije i po godine kada je upisala privatnu dramsku akademiju. Međutim, u Turskom gradu je pronašla svoj smiraj. U međuvremenu se zaljubila i udala za biznismena Metina Tuncela i od tada je Istanbul postao njena stalna adresa. Godinu i četiri mjeseca svoju bajku sa suprugom živi u jednoj rezidenciji. Njihov apartman je penthouse s predivnim pogledom na Istanbul. Nedavno je Jelena boravila u Sarajevu, gdje je obećala povratkom u Istanbul, „Azri“ pokazati svoj dom. Tako je i bilo.

– Kada smo suprug i ja počeli živjeti zajedno, doselila sam se u našu rezidenciju. Apartman je više ličio na hotelski apartman, nego na dom, a s obzirom na to da moj suprug stalno putuje, preuređenje je prepustio meni – kaže Jelena koja je u 30-ti sprat rezidencije preuređenjem unijela toplinu i napravila dom.

– Apartman od 200 kvadratnih metara je veoma ozbiljan posao. Potrudila sam se unijeti toplinu u naš dom, svakako da zadržim ono što moj suprug voli, a to su umjetničke fotografije i to sve iskombinirati na način. Najviše volim naše balkone. Ljeti dosta vremena provodimo na njima. zatvaramo jednu stranu gdje planiramo preseliti salon za ručavanje kako bismo uz jelo mogli uživati u pogledu – kaže simpatična modna dizajnerica kojoj nije bilo teško navići se na tursku tradiciju.

– Moj suprug voli u šali reći kako je „državljanin zemaljske kugle“, a ne samo Turske. Tradiciju poštujemo ali mi se nismo pretjerano trudili u naš dom unijeti tradiciju. Nema tradicionalnih simbola, namještaja i slično. Više smo fokusirani na modernu udobnost prožetu toplinom. – kaže Jelena.

Na fotografijama Jeleninog doma se i vidi ta toplina. I pretpostavili smo da je dom modne dizajnerice uređen baš po dizajnerskom ophođenju. Upravo ta udobnost i funkcionalnost za Jelenu mora izgledati estetski lijepo.

– Ovo zahtijeva malo više zalaganja od odlaska u salon namještaja i kupovine. Za mene nije „IN“ kupovati namještaj, nego unijeti dašak sebe u kreiranju sopstvenog doma. Slijepo ne pratim trendove kada je riječ o interijeru – kaže Jelena i dodaje kako ideje pronalazi u mjesečnim magazinima o uređenju doma i mnoge ideje do sada je sprovela bez velikih troškova.

U svom domu često mijenja raspored jer njen suprug voli umjetnost pa često zna kupiti umjetnine koje zauzmu mnogo prostora, a samim tim zahtijeva i promjenu rasporeda. Modna dizajnerica radije se opredjeljuje za minimalistički stil jer smatra da funkcija i udobnost imaju značajnu ulogu u uređenju doma. S obzirom na to da je dom uredila po svom ukusu, ne može se odlučiti koji kutak joj je najdraži.

– Naše goste ostavlja bez daha naš pogled jer živimo na tridesetom spratu rezidencije i ispred nas se pruža pogled na prelijepi Istanbul koji leži na dva kontinenta. Ono što mogu izdvojiti je da mnogo volim vintage touch stil – za kraj razgovora dodaje Jelena Jugović-Tuncel.

(Azramag/Fatima Šehović/Hayat)

Vezane objave