fbpx
POZOVITE 1415: Pokrenut humanitarni broj za Sofijin prvi korak

POZOVITE 1415: Pokrenut humanitarni broj za Sofijin prvi korak

211
Fb Img 1588334639544

Banjalučko udruženje građana “Srce na dlanu” pokrenulo je 1415 za pomoć malenoj Sofiji Markuljević iz Beograda koja boluje od progresivne neuromišićne bolesti.

Sofija je rođena kao zdravo dijete, ali već u drugom mjesecu prestaje da pomjera ruke. Sa dva i po mjeseca je utvrđeno da je u pitanju rijetka bolest – Spinalna mišićna atrofija tip I.

Bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom osnovnih životnih fukcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Ni pored terapije koju dobija, Sofija sa svojih 11 mjeseci ne može potpuno da drži glavu, da je odigne, ne može da puzi, da sjedi, ne može da se okrene samostalno, niti da podiže nogice.

Jedina šansa za malu Sofiju je hitno liječenje u inostranstvu, koje je izuzetno skupo.

Sam lijek košta nevjerovatnih 2,1 milion a potrebno je još 300.000 dolara za troškove liječenja. Humanitarne akcije uveliko traju u .

За Софијин први корак позовимо 1415 (позиви важе за М:тел мрежу) и дијелимо даље ову објаву . . . 💛Za Sofijin prvi…

Publiée par Удружење грађана "Срце на длану" Udruženje građana "Srce na dlanu" sur Vendredi 1 mai 2020

Roditelji se nadaju da će, uz pomoć svih ljudi dobre volje i velikog srca, uspjeti da prikupe novčana sredstva za liječenje, putne troškove i troškove smještaja u toku liječenja u inostranstvu, kao i za neophodnu medicinsku opremu kako bi Sofija dobila šansu da se izbori sa ovom teškom bolešću.

Djevojčicin otac Stefan, koji je rođen u Banjaluci, kondicioni je trener odbojkaške reprezentacije . Njegove kolege i sportisti, masovno su se uključili u akciju „Za Sofijin prvi korak“.

Humanitarni broj 1415 za M:tel mrežu biće aktivan do kraja maja.

(Srpskainfo)

Related posts

Odaberi jezik »