Pravoslavci širom svijeta večeras dočekuju Novu godinu po julijanskom kalendaru. U hramovima i crkvama će biti služeni molebani za uspješnu i blagoslovljenu Novu godinu, a širom BiH organizovani su koncerti na otvorenom.
Zabava za Banjalučane bit će organizovana u porti Hrama Hrista Spasitelja, a nastupaju ANIP “Veselin Masleša”, Gradski tamburaški orkestar te najpoznatija srbijanska etno grupa “Iskon”. Koncert će trajati do 23:30 sati kada će biti održan moleban.

Trebinjce će na Trgu slobode zabavljati Ana Kokić, dok će građani Istočnog Sarajeva u Novu godinu ući sa Sergejem Ćetkovićem. Doček će biti organizovan u okviru manifestacije “Zima u Istočnom Sarajevu” na lokaciji budućeg trga Srbija od 22 sata. Opštinska uprava osigurala je besplatno kuhano vino, a u ponoć će biti upriličen i vatromet.

Doček Pravoslavne nove godine bit će organizovan i na Jahorini, a goste će zabavljati Darko Lazić.

U Doboju u Parku heroja u 20:00 sati počet će muzičko-zabavni program, a nastupaju orkestar Perice Jaćimovića i pjevačica Tina Ivanović.

Zabave i vatrometi najavljeni su i u Prijedoru, Brčkom, Derventi, Petrovu i Bijeljini gdje će na Gradskom trgu nastupati grupa Štrajk, a od 23:00 do 1:00 poslije ponoći Lexington bend. Gradska uprava je za dočeke izdvojila 70.000 KM.