132613

U Republici Srpskoj Nova 2021. po julijanskom dočekuje se bez javnih proslava. Nema organizovanih javnih dočeka i manifestacija, a radno vrijeme ugostiteljskih objekata je ograničeno.Sutra je neradni dan. Tokom praznika ne rade republički organi i organizacije, organi lokalne samouprave, javna preduzeća i ustanove i drugi koji Novu godinu obilježavaju po julijanskom kalendaru.Čestitke povodom pravoslavne Nove godine uputili su zvaničnici Srpske.

– Svim građanima koji praznuju po julijanskom kalendaru upućujem iskrene čestitke povodom nastupajuće 2021. godine. Želim da naredna godina svima donese, prije svega, dobro zdravlje, sveukupni napredak, ličnu i porodičnu sreću. U uvjerenju da će 2021. godinu obilježiti zajedništvo, stabilnost i prosperitet, srdačno vas pozdravljam – navela je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović u čestitki.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poželio je zdravlje, sreću i uspjeh u ličnom i porodičnom životu.

– Sa željom da pravoslavna Nova godina donese svima ljepše trenutke od godine za nama, prije svega zdravlje, a svima nama da se izborimo sa pandemijom virusa koja je obilježila 2020. godinu, nadam se da će godina pred nama biti godina oporavka privrede i oživljavanja ekonomije – naglasio je Čubrilović.

Pravoslavnu Novu godinu čestitao je i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

– U ime Vlade Republike Srpske, i svoje ime, svim građanima Republike Srpske i koji praznuju prema julijanskom kalendaru želim srećnu i uspješnu Novu godinu. U godini koja je pred nama želim vam dobro zdravlje, radost i prosperitet. S uvjerenjem da ćemo u novoj, 2021. godini, prevazići sva iskušenja i izazove s kojima smo suočeni, te da će nova godina biti godina daljeg razvoja i napretka, srdačno vas pozdravljam – navodi se u čestitki premijera Srpske.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poželio je svima koji praznik obilježavaju po julijanskom kalendaru mnogo zdravlja, radosti i uspjeha i da Nova godina donese napredak i blagostanje.

Dodik je poželio da u 2021. godini kod svih ljudi ojača vjera u budućnost, međusobno povjerenje, solidarnost i razumijevanje, te da se cijeli svijet izbori sa pandemijom virusa korona koja je odnijela brojne živote.

Related posts