NEVESINJE – J. Vojičiću (53) koji je osumnjičen da je izudarao i zaklao majku Gospavu (83), nakon saslušanja, postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu predložio je pritvor.

Zločin se desio u nevesinjskom selu Žiljevo, a Gospava čije je beživotno tijelo u kući u ovom selu pronašla policija, zaklana je, a onda izudarana tupim predmetom, potvrđeno je u trebinjskoj prosekturi, gdje je završena obdukcija njenog beživotnog tijela.

Obdukcioni nalaz je pokazao da je nesrećna starica najprije zaklana, a kada je pala, poslije smrti je zadobila još nekoliko snažnih udaraca tupim predmetom, čekićem, od koga su u prosekturi otkrivena tri udarca.

Za ubistvo terete njenog sina koji je nakon hapšenja ispitan te doveden u Okružno javno tužilaštvo u Trebinju radi saslušanja, a nakon čega mu je predložena mjera pritvora.

Policijska uprava Trebinje saopštila je da su pripadnici Policijske stanice Nevesinje uhapsili J.V. zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici. Istražioci terete J.V. da je majku brutalno ubio, a zatim njeno tijelo odnio na tavan te prekrio dekama kako bi sakrio zločin.

Izvori “Nezavisnih” kažu da su majka i sin živjeli sami, te da je njihov kum primjetio osumnjičnog, ali ne i nesrećnu staricu. Pretpostavlja se da se zločin dogodio u petak nakon 14 časova, a policiji je prijavljen u subotu.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni Nevesinjac bolovao je od šizofrenije.