U okviru festa 17, u srijedu 17. maja, u Domu kulture Višegrad, Dramski studio SPKD “Prosvjeta” predstaviće se sa komadom “Svini Tod” u režiji Dejana Lekića.

„Zastrašujuća priča o Bendžaminu Barkeru i o tome kako je postao demonski Berberin“ je horor satira inspirisana Peni Dredful serijalom „Niz bisera“ koji potiče još iz davnih 1850-ih godina. Od tada, postala je urbana legenda i jedna od najčitanijih i prepričanijih viktorijanskih melodrama svih vremena. je 1785., berberin Bendžamin Barker se vraća u London, nakon 15 u prognanstvu, sa ciljem da se osveti korumpiranom sudiji Turpinu, zbog svog progona i neljudskosti učinjenim i njegovoj porodici. Uz pomoć šašave lokalne pekarke, gđe Lovet, koja ima očajničku potrebu za svježim mesom za njenu pekaru, Svini kroz seriju nemilih događaja upoznaje paletu raznobojonih i izopačenih likova te otkriva zastrašujuću sudbinu koja je zadesila njegovu porodicu.

Pored režije i glavne uloge, sa Lekićem u predstavi glume Ana Baranac, Stefan Ratković, Anđela Kojić, Anđela Janković, Valentina Kuljanin, Filip Milićević, Iva Stojanović i Dejana Rašević.

Ulaz na predstavu je besplatan.

Vezane objave