Radovan Viskovic Intervju Za Sajt 537141519
Booking.com

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas telefonski sa načelnicima opština Višegrad, , Kozarska Dubica, Novi Grad, Kostajnica, Srbac, Šipovo, Jezero, Bratunac, Vlasenica, Lopare i , kao i sa predstavnicima uprava preduzeća „Mlijekoprodukt“ iz Kozarske Dubice i Mljekare „Pađeni“ iz Bileće.

Tokom razgovora sa predstavnicima „Mlijekoprodukta“ i „Pađena“, konstatovano je da se u ovim preduzećima poštuju sve propisane mjere zaštite, da se proizvodnja odvija nesmetano, te da nema poteškoća prilikom plasmana proizvoda na tržište.

Iz uprave ova dva preduzeća poručili su da će, kako je i planirano, otkupiti sve količine mlijeka od proizvođača u Republici Srpskoj.

Tokom razgovora sa načelnicima opština, razmotrena je trenutna epidemiološka situacija, poštivanje mjera Republičkog štaba za vanredne situacije i opštinskih štabova, te snabdjevenost životnim namirnicama u ovim lokalnim zajednicama.

Premijer Višković upoznao je načelnike opština da će Republički štab za vanredne situacije korigovati pojedine zaključke, u skladu sa trenutnom situacijom u Republici Srpskoj izazvanoj širenjem virusa korona.

Konstatovano je da u ovim opštinama nema zastoja u snabdijavanju životnim namirnicama i apelovano je na građane da budu odgovorni i da se dosljedno pridržavaju svih mjera zaštite nadležnih institucija od virusa korona.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković svakodnevno je kontaktu sa predstavnicima u lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj, s ciljem pružanja pomoći i što bržeg prevazilaženja trenutne situacije izazvane virusom korona.

Vezane objave