Milja Vukovic 815x458

Milija Vuković preminuo je u svojoj 73. godini, nakon duge i teške bolesti.

Bio je doajen srpskog glumišta i dugogodišnji prvak drame Кruševačkog pozorišta. U svojoj plodonosnoj karijeri ostvario je preko 150 uloga, kako na matičnoj sceni tako i širom regiona, za koje je osvojio veliki broj najznačajnijih nagrada. Pored pozorišnih, ostvario je i značajan broj filmskih i televizijskih uloga.

Poslednjih publika ga je upamtila kao Mitra iz serije “Selo gori, a baba se češlja”.

Iznio je širok dijapazon glumačkih ostvarenja, bio inspiracija svim mlađim glumačkim generacijama i jedan od utemeljivača srpskog modernog pozorišta.

Svojom odlukom da ostane u Кruševcu doprinio je da se grad pozicionira kao jedan od pozorišnih centara u i time zavrijedio poštovanje svih budućih pokoljenja, kako stvaralaca, tako i obožavalaca pozorišne umjetnosti. Tokom svoje glumačke karijere odigrao je sve najznačajnije uloge iz dijela srpske i svjetske književnosti. Njegovo glumačko stvaralaštvo ostaće upamćeno i cijenjeno kroz sve naredne generacije umjetnika i publike, piše rtk.rs.

Кomemoracija će se obaviti najesen u Кruševačkom pozorištu, a sahrana će biti u petak, 17. aprila u 14:00 časova na Novom groblju u Кruševcu, u krugu porodice.

Related posts