71979177

Policijski službenici Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske stanice Srebrenica izvršili su juče na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Srebrenici na području opštine Srebrenica pretres na dvije lokacije koje koristi lice S.N., u cilju pronalaska nelegalnog oružja i municije.

Naime ovo lice je 13.07.2020. godine na svom Fejsbuk profilu objavio nekoliko fotografija dvije djevojčice koje na ramenima drže minsko-epslozivna sredstva ,,Zolje“ ili ,,Ose“, uz komentar: „Srebreničke osice spremne za napad“. Dana 22.07.2020. godine je na istom Fejsbuk profilu napisao objavu: „Neka započnu novu utakmicu. Pa opstati ili nestati. Oni drugačije i ne znaju osim da provociraju i nejač ubijaju“.

U porodičnoj kući S.N policijski službenicu su prilikom pretresa pronašli pištolj „Glok 19“ i dvije ispaljene zolje. O cijelom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, te će protiv ovog lica biti podnesen izvještaj za krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ .

Vezane objave