Booking.com

Privredni sud u Užicu donio je rješenje o usvajanju unaprijed pripremljenog plana reorganizacije pribojskog FAP-a, čime je ova fabrika izbjegla stečaj i dobila priliku da bude reorganizovana u narednih šest godina.
Izvršni direktor FAP-a Milan Kostić istakao je da je ovo novi početak za preduzeće i da će do kraja godine ili početkom naredne biti angažovano 200 radnika.

“FAP više nema dug od 8,5 milijardi dinara /70,8 miliona evra/ jer je to potraživanje poverilaca pretvoreno u kapital”, kaže Kostić.

On je dodao da je FAP sada u poziciji da nema dugova i nema zaposlenih, ali da ima proizvodni program i kapacitete, te da može da predstavlja kompaniju koja će biti značajna za Srbiju i region.

“Imamo ugovoreni posao od 2,3 miliona evra i imamo angažovano 125 radnika na povremenim poslovima. Očekuju se i novi poslovi koji su dogovoreni sa Ministarstvom odbrane Srbije”, naglasio je Kostić.

On je da Unaprijed pripremljeni plan predviđa “pet plus jednu godinu” i da se automatski uvodi stečaj u preduzeću ako se ovaj plan ne poštuje.

Kostić je naveo da je socijalni program isplaćen za 631 radnika od njih ukupno 650.

Kostić je istakao da i dug od neisplaćenih 2,6 plata po radniku, te da je cilj fabrike da, kada dugovanja budu namirena, postane dio namjenske industrije Srbije.

Vezane objave