Zamjenik načelnika opštine Čajniče Bojan Tanasković juče je 16. januara 2019. godine upriličio tradicionalni prijem za privrednike u Skupštinskoj sali Doma kulture u Čajniču.
Zamjenik načelnika Bojan Tanasković pozdravio je sve prisutne te im se zahvalio na dolasku na prijem.
„Želim u svoje lično ime i u ime načelnika ove opštine Gorana Karadžića, i u ime cijele opštinske uprave da vas pozdravim i čestitam novu godinu, te poželimm mnogo uspjeha u 2019. godini, kako na poslovnom tako i na ličnom planu“-rekao je Bojan.
Zatim je u nastavku obraćanja, upoznao sve prisutne o nekim aktivnostima opštine Čajniče za 2019. godinu.
„Ukratko da vas upoznam sa nekim aktivnostima koje će opštinska uprava na čelu sa načelnikom da sprovede u 2019. godini, a to je s razlogom jer mi smatramo da ste vi jedan od najznačajnijih faktora života u Čajniču, kao i jedan od najznačajnijih faktora u razvoju ove opštine. Ono što će biti prioritet u narednoj godini to je donošenje planskih dokumenata, znači izrade nove strategije razvoja i izrada novog prostornog plana koji je istekao. U prvom planu će nam biti hotel koji je konačno posle svih žalbi i sudskih procesa u vlasništvu Opštine, a već smo određena sredstva rezervisali i ona su na raspolaganju za sanacione radove. Takođe ćemo nastaviti sa jednim projektom koji smo počeli u prethodnoj godini, riječ je o višegodišnjem projektu, rekonstrukcija gradske kotlovnice, koji ide po planu. Ušli smo u uži krug kod međunarodnih donatora što se tiče odobravanja sredstava. Sada ide sledeća faza, ocjenjivanje, nove analize, viđećemo kako će to ići, mi ćemo učiniti sve što je do nas, da uspije taj projekat jer nam je od izuzetnog značaja. Apliciraćemo i kod investiciono razvojne banke na trenutno otvoreni Javni poziv, gđe imamo velike šanse da nam prođe taj projekat, zato što smo prethodnih godina realizovali dosta uspješno projekte, hladnjaču na Zaborku, sušaru, laktovriz i mnoge druge. Što se tiče konkretno vas, ne planiramo uvoditi nikakve nove namete, analiziraćemo detaljno već početkom godine postojeće odluke da vidimo da li se može neto izmjeniti naravno u vašem interesu. Ono što ću ja da lično predložim nadležnom resoru, načelniku za privredu, jeste da pokuša da uvede praksu održavanja radnih sastanaka sa svima vama gdje bi se analizirali svi postojeći problemi, i gdje bi se mogla pronalaziti riješenja tih problema“-pojasnio je Tanasković.
On je dodao da što se tiče same gradske infrastrukture, sve zavisno od sredstava koja budu na raspolaganju, nastaviće sa asfaltiranjem, te saniranjem nekih prioritetnih kvarova, zatim pokušaće da rade na proširenju gradske rasvjete, video nadžora.
„Posebnu pažnju ćemo posvetiti postojećim ruševnim i opasnim objektima kojih ima dosta u našem gradu i mi ćemo ove godine krenuti sa uklanjanjem najopasnijih tih objekata“-naveo je Bojan
Na kraju je istakao zahvalnost prema svim privrednicima na dosadašnjoj uspješnoj saradnji, rekavši im da je za sve njih opštinska uprava uvijek otvorena za njihove prijedloge i primjedbe naravno ako ih ima, te da bi trebalo da se što više konsultuju i razgovaraju, prilikom donošenja nekih važnijih odluka.
Za sve privrednike obezbjeđeni su i prigodni pokloni.