Booking.com

Policijskoj stanici Rogatica, 04.12.2016. godine, oko 18,45 časova, G.L. je prijavio da mu je u porodičnoj kući J.R. prijetio vatrenim oružjem (pištoljem). Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i J.R. lišili slobode. U službenim prostorijama izvršeno je alkotestiranje imenovanog, te je utvrđeno prisustvo 2,29 g/kg alkohola u organizmu. Istog policijski službenici su od osumnjičenog oduzeli: automatsku pušku, automat, startni pištolj, metalnu palicu, te izvjesnu količinu municije. O događaju je obavješten dežurni tužilac koji je naložio preduzimanje potrebnih mjera i radnju u cilju dokumentovanja krivičnih djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i „Ugrožavanje opasnim oruđem pri tuči ili svađi“.

Policijski službenici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo, Okružnom tužilaštvu Istočno Srajevo podnijeli su izvještaj protiv N.R., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“.

Policijski službenici Policijske stanice Han Pijesak, Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo podnijeli su izvještaj protiv A.M., zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Oduzimanje tuđe stvari“.

Vezane objave