47123761 2162126397387189 3711693187966828544 N

potreban za operaciju malene Lamije Pehlivanović u Turskoj prikupljen je, potvrdio je otac djevojčice Kemal.

Ipak, naglašava on, akcija za pomoć se nastavlja jer porodici novac i za prevoz, , postoperativni tretman i rehabilitaciju.

Veliku zahvalnost Kemal je iskazao Jutjuberu Amiru Hadžiću koji je humanitarnim lajvstrimovima na svom kanalu za veoma kratko vrijeme prikupio veliki novac.

Sedmogodišnja Lamija Pehlivanović iz Zenice treba operaciju u Turskoj kako bi prvi put jela i pila svojim ustima.

Dragi prijatelji sirom svijeta, od srca se zahvaljujem svima koji su ucestvovali i pomogli da se skupi iznos potreban za…

Publiée par Pomozimo Maloj Lamiji potrebna operacija, ima sve manje vremena sur Dimanche 1 décembre 2019

– Prikupljena su sredstva, s Amirovom donacijom imamo dovoljno za operaciju, ali moja Lamija mora učiti jesti i sva rehabilitacija nakon operacije uz prisustvo bar jednog roditelja iziskuje dodatna novčana sredstva – rekao je Kemal.

Podsjećanja radi, Kemal je prije nekoliko na svom Fejsbuk zidu objavio potresan status u kojem je na prodaju stavio i svoj bubreg kako bi pomogao svojoj djevojčici. Na svu sreću, dobrih ljudi u još uvijek ima, a porodicu su kontaktirale i organizacije iz susjednih zemalja.

Lamija je rođena sa srčanom manom dijagnostikovanom kao AVSD i Microcephaliom, Veloshisis (anomalie multiplices). Od početka svog života se zbog rascjepa nepca hrani preko sonde, a taj problem mogao bi biti riješen operacijom u Turskoj.

Lamiji možete pomoći i vi pozivom na humanitarni broj koji važi samo za BH Telecom operater (090)291-030 kojim donirate dvije marke.

(Klix)

Related posts