Policijski službenici Policijske stanice Novo Goražde su 11.09.2019. godine, na osnovu Naredbe za pretres koja je izdata od strane Osnovnog suda Višegrad, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi D.D. u zaseoku Čudojevići, opština Novo Goražde i tom prilikom pronašli oružje čije držanje građanima nije dozvoljeno.

Naime, Policijskoj upravi Foča, 11.09.2019. godine prijavljeno je od strane D.M. da mu lice D.D. upućuje prijetnje po život i tijelo, a čemu je prethodila verbalna svađa navedenih. Istoga dana po Naredbi Osnovnog suda, a uz saglasnost nadležnog dežurnog tužioca izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi D.D. u Novom Goraždu kojom prilikom je pronađeno i oduzeto više vrsta vatrenog oružja kao i određena količina odgovarajuće municije.

O svemu navedenom obavješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, a nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv D.D. biće podnesen Izvještaj za krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.